Psytherapeut

Begeleidingstraject

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Ik werk niet voor zorgverzekeraars. Dit maakt het mogelijk om zonder (lange) wachttijden te werken, ik garandeer een persoonlijk kennismakingsgesprek binnen tien werkdagen. Doordat ik niet voor zorgverzekeraars werk, ben ik niet verplicht een dossier op te stellen dat kan worden ingezien door de huisarts of zorgverzekeraar. Elk begeleidingstraject bestaat uit drie fasen: het intakegesprek, de begeleidingsfase en de afsluiting van het traject. Hieronder vind je een uitleg over het doel en de inhoud van elke fase.

1 – Kennismaking en bespreken hulpvraag

Voorafgaand aan een begeleidingstraject maken we eerst kennis in een (gratis) intakegesprek van 30 minuten. We bespreken je hulpvraag en het doel van de begeleiding. Daarnaast onderzoeken we of mijn werkwijze geschikt is voor jouw situatie en hoe deze jou kan ondersteunen. Met deze informatie in gedachten bespreken we samen de vorm en aanpak van de begeleiding. Wanneer je akkoord gaat, zijn we klaar om het begeleidingstraject te starten.

2 – De begeleidingsfase

De begeleidingsfase duurt zo kort als nodig, en zo lang als wenselijk is. In de regel duurt een begeleidingstraject tussen de zes en tien sessies. Iedere sessie duurt één uur. Gedurende de therapiegesprekken onderzoek je de interne obstakels die je ervaart. Je leert hoe je deze uitdagingen kunt aanpakken en ontwikkelt vaardigheden om zelf de koers van je leven te bepalen. Deze gesprekken dienen tevens als evaluatiemomenten om de effectiviteit van de begeleiding te beoordelen. 

3 – Afronding van het traject

In het laatste gesprek kijken we samen terug op de gestelde doelen van jouw therapietraject. We evalueren of deze doelen zijn behaald en bespreken je persoonlijke groei gedurende het traject.

Wat is integratieve psychotherapie?

Integratieve psychotherapie is, zoals de naam al aangeeft, een benadering die verschillende elementen van specifieke therapieën samenbrengt. Integratief therapeuten werken vanuit de visie dat er niet één juiste begeleidingswijze is die voor elke cliënt in alle situaties voldoet. De begeleiding wordt afgestemd op de individuele behoeften en persoonlijke hulpvragen van de cliënt. Een integratief therapeut stemt de begeleiding en therapie af op jou als cliënt.  

Meer weten?

Als je meer informatie wil over de toegevoegde waarde die Psychologie en Integratieve Psychotherapie voor je kan opleveren, kun je vanzelfsprekend contact opnemen. Dit kan per email of telefonisch.